Seutukunnallinen kuvapankki on avattu!

Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen hallinnoiman Loisto-hankkeen tuotteena syntynyt seutukunnallinen kuvapankki on nyt selattavissa osoitteessa raahenseutukunta.kuvat.fi.
Kuvapankin käyttötarkoitus ja tehtävä on palvella sekä kuntamarkkinoinnin työkaluna että helpottaa seutukuntalaisten kuvamateriaalin tarvetta. Seutukunnan kuntien Siikajoen ja Pyhäjoen sekä Raahen kaupungin sivuille kaivataan lisää kauniita ja todellisia otoksia, jotka kertovat kiistatonta tarinaa perinteikkäästä, luonnonkauniista ja elinvoimaisesta ympäristöstä, jossa meillä alueen asukkailla on onni elää.
Kuvapankin kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä sekä linkkiä saa mielellään jakaa liitettäväksi sopiviin yhteyksiin. Ajantasainen ja laadukas kuvakokoelma on myös seutukunnan yritysten käytettävissä niiden oman mainonnan ja markkinoinnin tukena. Kuvia saa myös käyttää yritysten, yhteisöjen ja järjestöjen esitemateriaalien ja nettisivujen kuvituksena.

Kuvapankki toimii samalla myös paikallisten amatöörikuvaajien näyttelyfoorumina, jonne saa lähettää parhaita otoksiaan ihasteltavaksi ja käyttöön. Onnistuneimmat kuvat syntyvät monen eri tekijän yhteisvaikutuksella. Ihanteellinen valaistus, kiinnostavat tapahtumat, sääilmiöt ja kuvaaja oikeassa paikassa oikeaan aikaan toteutuu harvoin virka-aikaan, joten kuvapankkiin toivotaan erikoisesti Pyhäjoen ja Siikajoen kuvia, joiden ottaminen vaatii sellaista paikallistuntemusta, jota raahelaiselta ei löydy. Toivottavasti seutukunnan asukkaiden kotiseutuylpeys ja -rakkaus innostaa nostamaan oman kunnan imagoa tällä konkreettisella ja näkyvällä tavalla! Kuvapankin käyttöön tulevista kuvista allekirjoitetaan sopimus, jolla kuvapankin käyttäjät jakavat kuvien oikeudet kuvapankin käyttäjien kanssa.

Kuvapankin ylläpito on jatkossakin Loisto-hankkeen projektipäällikön Leena Harjun vastuulla ja varaamme oikeuden valita kuvapankissa julkaistavat kuvat.
Kuvapankissa on tällä hetkellä noin 180 kuvaa, mutta silti kyseessä on vasta hyvä alku. Tavoitteena on jatkuvasti uusiutuva ja laajentuva kokoelma valokuvia seutukunnan elämästä ja näkymistä.

Lisätietoja: projektikoordinaattori Leena Harju, Raahen seudun yrityspalvelut
p. 040 830 3079, leena.harju@raahe.fi

Linkki kuvapankkiin